Oleje jako základ takřka každého pokrmu

Publikováno Autor

http://www.fabioshop.cz/ovoce-v-gelu-cerveny-rybiz-5kg- Myslíte si, že pokrmy lze připravovat kompletně bez tuků? Měli jste vždy za to, že do každého pokrmu patří alespoň malé množství tuků? Pokud jste však našli recepty, kde se rostlinné oleje nevyskytují, pak to není nic zvláštního. Lidé se učí připravovat pokrmy bez tuku z jednoho důvodu. Myslí si, že takové pokrmy budou zdravější a často tomu tak skutečně je. Je to však dáno tím, že pokud je pokrm připravován s tuky, většinou jde o nekvalitní tuky, které dělají pokrm tak nekvalitním. Pokud by však lidé vybírali pečlivě, zjistili by, že i pokrmy s tuky mohou být neuvěřitelně zdravé. Všeho však s mírou a u tuků to platí dvojnásob.

Mějte jasno, co vybíráte

Protože existuje mnoho typů rostlinných tuků, je lepší mít v nich přehled. Některé tuky se hodí pro smažení, některé zase pro studenou kuchyni. Například je obrovský rozdíl mezi řepkovým a olivovým tukem. Stejně tak musíte znát rozdíly mezi tuky extra panenskými a těmi klasickými, které se hodí právě pro smažení a tepelné úpravy. Jak tedy vidíte, bez přehledu to nepůjde.

Oleje jako základ takřka každého pokrmu
Ohodnoťte příspěvek